Zoek

Wat zoek je precies?

GEVARIEERD MENGVOER VOOR KITTENS

Het eerste levensjaar van je kitten is het moment bij uitstek om de basis te leggen van een voeding waar ze altijd dol zal op blijven.

Share Perfect Fit Delen
GEVARIEERD MENGVOER VOOR KITTENS

BROKJES EN NATVOER VOOR KITTENS: DE KUNST VAN HET MENGEN

Het eerste levensjaar van je kitten is het moment bij uitstek om de basis te leggen van een voeding waar ze altijd dol zal op blijven. Doorgaans spreken we van 'mengvoeding', wat eigenlijk neerkomt op de combinatie van droogvoer (brokjes) en natvoer (saus). Deze voeding bezorgt je opgroeiende kitten niet alleen een uitgebalanceerd palet aan voedingsstoffen die ze levenslang nodig zal hebben, ze gaat je kitten bovendien ook verschillende soorten voeding leren ontdekken en zorgen dat ze minder kieskeurig wordt.

KITTENVOER: DIVERSITEIT VANAF HET PRILLE BEGIN

Zoals je wellicht zelf ook weet, worden de eetvoorkeuren van je kitten in eerste instantie beïnvloed door de eetgewoonten van haar moeder en later door de voedingsroutine die je zelf bepaalt tijdens haar eerste levensjaar. Vandaar dat je er alle belang bij hebt om je kitten zo vroeg mogelijk in haar leven bloot te stellen aan een verscheidenheid van voer, om zo reeds op jonge leeftijd haar smakenpalet te verbreden. Dit geldt in het bijzonder voor het mengen van droogvoer (brokjes) en natvoer (saus), dat de gunstigste effecten op de urinewegen van je kat heeft en haar op een gezond gewicht houdt op het ogenblik dat het voor haar het belangrijkst is, namelijk net na sterilisatie.

Wij raden aan om je kitten tussen haar 2de en 3de levensmaand verschillende soorten voer voor te schotelen: eerst natvoer (mousses, malse stukjes in saus en daarna kleine porties natvoer) en dan droogvoer (brokjes met aangepast formaat). Het is daarbij vooral belangrijk de nodige tijd in acht te nemen wanneer je overschakelt naar een nieuw recept. Doordat ze al vroeg aan die verscheidenheid wordt blootgesteld, zal je kat op volwassen leeftijd makkelijker een verscheidenheid aan voer accepteren en minder snel geneigd zijn om nieuw eten te laten staan. Kortom, je kat zal veel minder kieskeurig zijn.

Bijdrage van Dr Corinne Lesaine, adviserend dierenarts bij Perfect FitT - Doorgaans vinden kittens het leuk om nieuwe voeding te ontdekken en genieten ze ervan nieuwe geuren, smaken en texturen te ontdekken. Toch werd vastgesteld dat ze in stressvolle situaties vaak terugvallen op vertrouwd en dus geruststellend voedsel en daardoor nieuw voer weigeren. Daarom is het van belang om een positieve omgeving te creëren waarin je kitten een brede waaier aan smaken leert kennen. Zo kun je voorkomen dat ze uitgroeit tot een moeilijke eter!

 

GEVARIEERDE VOEDING, VOLDOENDE BEWEGING EN VELE SPEELMOMENTEN, DE INGREDIËNTEN VOOR EEN GELUKKIG OPGROEIENDE KAT

Perfect FitT werd ontwikkeld op grond van de voedingskennis van de deskundigen in het WALTHAM®-centrum. De producten houden rekening met de manier waarop de levensstijl van je kat tegenwoordig evolueert en ook met wat ze hier en nu nodig heeft. Wat ons betreft, is het welzijn van je kat echter meer dan wat ze te eten krijgt. Gezonde voeding is natuurlijk onontbeerlijk, maar volgens ons is het net zo essentieel voor haar welzijn om voldoende te bewegen en te spelen. Dat helpt immers aanzienlijk om al van jongs af een betere levenskwaliteit op te bouwen en daar tot haar oude dag van te genieten.

 

Title for buy online

text