Zoek

Wat zoek je precies?

WAAROM MENGVOEDING IDEAAL IS VOOR OUDERE KATTEN

De term 'mengvoeding' wordt vaak gebruikt om een eetpatroon aan te duiden dat erin bestaat je kat een combinatie van droogvoer (brokjes) en natvoer (saus met stukjes) voor te schotelen.

Share Perfect Fit Delen
WAAROM MENGVOEDING IDEAAL IS VOOR OUDERE KATTEN

DE KUNST VAN HET MENGEN VAN DROOGVOER EN NATVOER

De term 'mengvoeding' wordt vaak gebruikt om een eetpatroon aan te duiden dat erin bestaat je kat een combinatie van droogvoer (brokjes) en natvoer (saus met stukjes) voor te schotelen. De voordelen van mengvoeding zijn talrijk en welbekend. Niet alleen houdt ze je seniorkat jong van geest, daarnaast heeft ze ook een gunstig effect op de urinewegen en tal van andere tastbare voordelen die je kat haar hele leven lang meekrijgt.

AANGEPASTE MENGVOEDING VOOR OUDERE KATTEN

Met de leeftijd is je kat minder geneigd om te drinken, wat kan leiden tot problemen met de urinewegen. Meer dan ooit is het nu van belang om haar gevarieerde voeding aan te bieden. Twee zakjes natvoer per dag1 kunnen immers overeenstemmen met 73% van haar aanbevolen dagelijkse vochtinname. Gevarieerde voeding heeft nog andere voordelen. Ze kan immers voor je oudere kat een aantal gezondheidsproblemen voorkomen die door uitdroging veroorzaakt worden. British shorthairs, Perzische katten en siamezen blijken namelijk vrij vatbaar voor stenen in de urinewegen. Dat zijn kristallen uit mineralen die de urinelozing een stuk moeilijker of zelfs onmogelijk kunnen maken.

Weetje: Volgens een studie van het WALTHAM®-centrum2 zijn katten die meer dan 52% van hun water via hun voeding binnenkrijgen3, zelfs na de leeftijd van 7 jaar, fysiek actiever dan die waarvan de voeding exclusief uit droge brokken bestaat. Zo, nu weet je dat ook!

Daarom is ons advies inzake gevarieerde voeding dat je kat 1/3 van haar dagelijkse energieaanvoer uit droogvoer dient te halen en 2/3 uit natvoer.

GEVARIEERDE VOEDING, VOLDOENDE BEWEGING EN VELE SPEELMOMENTEN ZIJN VAN CRUCIAAL BELANG

Perfect FitT werd ontwikkeld op grond van de voedingskennis van de deskundigen in het WALTHAM®-centrum. De producten houden rekening met de manier waarop de levensstijl van je kat tegenwoordig evolueert en ook met wat ze hier en nu nodig heeft. Wat ons betreft, is het welzijn van je kat echter meer dan wat ze te eten krijgt. Gezonde voeding is natuurlijk onontbeerlijk, maar volgens ons is het net zo essentieel voor haar welzijn om voldoende te bewegen en te spelen. Dat helpt immers aanzienlijk om al van jongs af een betere levenskwaliteit op te bouwen en daar tot haar oude dag van te genieten.

 

1 Voor een volwassen kat met een gemiddeld gewicht van 4 kg. WALTHAM® Science.

2 Cameron 2010, Alexander 2013, WALTHAM® Science.

3 Meer dan 1 zakje per dag vereist voor een volwassen kat met een gemiddeld gewicht van 4 kg.

Title for buy online

text