Zoek

Wat zoek je precies?

HOE VERZORG U DE TANDEN VAN JE HOND?

Wist je dat de tandhygiëne van je hond van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat hij zich goed blijft voelen?

Share Perfect Fit Delen
HOE VERZORG U DE TANDEN VAN JE HOND?

Wist je dat de tandhygiëne van je hond van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat hij zich goed blijft voelen? Net zoals bij mensen kan een gebrekkige mond- en tandhygiëne tot talloze complicaties leiden zoals een slechte adem, de vorming van tandplak en zelfs ernstige bedreigingen voor de gezondheid van je hond. Ontdek wat er precies gebeurt in de bek van je hond!

DE TANDEN VAN JE HOND POETSEN OM DE VORMING VAN TANDPLAK TE BEPERKEN

Wist je dat er geen groot verschil is tussen wat er zich afspeelt in je eigen mond en in die van je hond? De bacteriën die van nature voorkomen in het speeksel van de hond, hopen zich op ter hoogte van zijn tanden en vormen daar een laagje dat we tandplak noemen. Als dit niet verwijderd wordt, kan het - net zoals bij mensen - leiden tot de vorming van tandsteen en tot aandoeningen van het tandvlees. Er zijn dus goede redenen om de tandhygiëne van je hond even ernstig te nemen als het verzorgen van je eigen gebit.

 

Wanneer je bij je hond voor een degelijke tandhygiëne wilt zorgen, begin je best met het poetsen van zijn tanden. Door dit dagelijks één keer te doen, beperk je de vorming van tandplak en daardoor ook het risico op tandvleesontsteking of parodontale aandoeningen. Tandvleesontsteking is één van de meest voorkomende ziektes bij honden: 80% van de honden ouder dan 3 jaar hebben er last van (Kortegaard et al. 2008*). Regelmatig de tanden van je hond poetsen is echter niet alleen nuttig voor het opvolgen van zijn tandhygiëne: het garandeert ook dat jullie elkaar dagelijks even van dichtbij ontmoeten! En wat is er nu nog fijner dan zulke waardevolle momenten beleven in het gezelschap van je viervoeter?

BELOON JE HOND MET GEBITSVERZORGENDE SNACKS

Naast het poetsen van de tanden kan je ook een kauwstick gebruiken om het gebit van je hond te verzorgen. Zowel tijdens wandelingen als thuis kan je je hond deze gewoonte aanleren. Gebitsverzorgende kauwsnacks zijn een prima manier om je hond te verwennen en tegelijkertijd zijn tandhygiëne te verzekeren.

Probeer de PERFECT FIT Tandverzorgende Hondensnacks eens uit met je hond. PERFECT FIT Tandverzorgende Hondensnack XS-S voor een kleine hond, PERFECT FIT PERFECT FIT Tandverzorgende Hondensnack M-L voor een grote hond. Niet alleen helpen deze snacks door hun unieke textuur de ophoping van tandplak te voorkomen in zones die moeilijk bereikbaar zijn met een tandenborstel, ze bevatten ook eucalyptus en peterselie, ingrediënten die bijdragen aan een frisse adem voor je hond. En een frissere adem betekent natuurlijk des te meer gezellige onderonsjes met je beste vriend.

Tijd maken om de tanden van je hond te poetsen en hem met gebitsverzorgende snacks belonen zijn twee eenvoudige stappen die bijdragen aan een goede tandhygiëne van je trouwe viervoeter. Maar onderschat niet welke voordelen dit allemaal biedt. De tandhygiëne van je hond opvolgen is cruciaal voor een goede verzorging van zijn gebit én om ervoor te zorgen dat je hond zo lang mogelijk levendig en speels blijft. Als dat jullie beiden geen brede glimlach bezorgt!

*Kortegaard HA, Erikksen T and Baelum V. (2008) Periodontal disease in research beagle dogs - an epidemiological study.Journal of Small Animal Practice 49, 610-616.

Title for buy online

text