Zoek

Wat zoek je precies?

EEN NIEUWE HOND THUIS BRENGEN

Een nieuwe hond bij u thuis verwelkomen is een spannend, emotioneel moment voor u en uw nieuw familielid.

Share Perfect Fit Delen
EEN NIEUWE HOND THUIS BRENGEN

Een nieuwe hond bij u thuis verwelkomen is een spannend, emotioneel moment voor u en uw nieuw familielid. U kunt nerveus zijn over hoe uw nieuwe hond of puppy zich zal aanpassen aan een onbekende omgeving en nieuwe gezichten. Het is ook normaal dat uw nieuwe maatje wat angst voelt tijdens de overgang van zijn vorige huis naar die van u. Wanneer u van tevoren goed voorbereid bent op deze vreugdevolle gelegenheid, zullen u en uw hond kunnen ontspannen en genieten vanaf de eerste dag. In dit artikel geven we praktische tips om ervoor te zorgen dat de komst van uw nieuwe hond in uw huishouden een positieve, gelukkige ervaring voor u beiden is.

Hoe laat u uw hond zich thuis voelen?

Als het gaat om het verwelkomen van een nieuwe hond bij u thuis, is voorbereiding essentieel. Het eerste dat u moet voorbereiden is een gezellig, veilig thuis. Volg deze eenvoudige richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe gezinslid zich comfortabel en gerustgesteld voelt op de grote dag en om uw huis 'hond veilig' en veilig voor uw huisdier te maken.

EEN GEZELLIGE THUIS VOORBEREIDEN.

Zorg er in de eerste plaats voor dat uw nieuwe maatje zich thuis voelt door zijn eigen eet- en drinkruimte te creëren. Als u van plan bent om zijn eten te veranderen, ga dan geleidelijk over naar het nieuwe dieet in de loop van de week. Vergeet niet om buiten een extra kom voor water te voorzien.

Om uw hond extra behaaglijk te laten voelen, zorg je voor een wasbaar kussen. In de beginfase kunt u overwegen om zijn bed in een geschikte, veilige kist of puppy bench te plaatsen om hem een gevoel van veiligheid te geven en hem toe te staan om voor een korte periode zonder toezicht te zijn.

Vergeet niet om een speciale verzorgingsuitrusting voor uw hond te kopen. Koop de juiste borstel voor zijn vacht, afhankelijk van de lengte. Dit zal niet alleen zijn vacht gezond en glanzend houden, het is ook een kans om te binden met uw hond.

Voorzie uzelf van de essentiële gezondheidszorgproducten zoals een hondentandenborstel.

EN EEN VEILIGE OMGEVING.

Zorg ervoor dat u alle elementen verwijdert die mogelijk schadelijk of giftig voor uw hond kunnen zijn. Sommige stoffen zijn duidelijk schadelijk voor hem, zoals huishoudelijke schoonmaakmiddelen, maar andere, zoals chocolade, rozijnen, uien, knoflook en zelfs planten (lelies, hortensia, hyacint, narcisssen en tulpen) zijn ook veelvoorkomende toxinen voor honden.

Verwijder alle schadelijke objecten zoals elektrische snoeren of scherpe voorwerpen binnen zijn bereik. Een jonge puppy zal proberen alles wat hij tegenkomt te eten, te slikken of te kauwen. U kunt er ook aan denken om tijdens de eerste ontdekkingsfasen van uw puppy geen waardevolle voorwerpen in huis te laten liggen. We weten allemaal waarom!

Neem een foto van uw hond zodra hij bij het gezin komt. Het zal zeer nuttig zijn als u uw hond tijdens een wandeling o.i.d. kwijtraakt. In sommige landen staat een officiële identiteitskaart toe dat eigenaren van gezelschapsdieren de registratie van hun huisdieren kunnen rechtvaardigen. We raden u aan om het in uw portemonnee te bewaren.

Denk er ook aan om contactgegevens van uw dierenarts in te voeren in uw telefoon, handig in geval van een noodgeval. Maak gebruik van regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat uw hond wordt gevaccineerd, correct wordt geïdentificeerd met een microchip-ID, voldoende antiparasietbehandeling heeft gekregen, en dat de mogelijke ziekteverzekering up-to-date is voor het jaar. Uw dierenarts kan ook helpen bij het samenstellen van een EHBO-set, inclusief basisartikelen zoals oogspoelwater, een pincet, oplossing om de oren te spoelen, gaasverband.

Uw nieuwe maatje thuis brengen

Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van uw nieuwe puppy of hond, kiest u de geschikte reis accessoires voor onderweg naar huis. Koop een puppykist, gordeltuig of een hondenvanger voor uw nieuwe passagier. Voor puppy's, geef de voorkeur aan een puppykist omdat ze een beter gevoel van veiligheid bieden voor wat best een ontmoedigende eerst reis kan zijn.

Voor volwassen honden, kunt u kiezen voor een veiligheidsgordel of een hondenbeschermer. De geur van een oud stuk speelgoed of deken van zijn vorige eigenaar kan ook de aanvankelijke angst van uw hond verminderen. Inderdaad, reizen, nieuwe geuren en vreemde geluiden zullen ertoe bijdragen dat uw hond zich bang en ongemakkelijk voelt. Er is een grote kans dat hij zal blaffen of janken, wat volkomen normaal is. Praat met uw hond op een kalmerende toon en geef hem de tijd om deze angsten te overwinnen. Koop ook een halsband, harnas en een riem voor uw nieuwe hond. Zowel de halsband als het tuigje zullen moeten worden vervangen, aangezien je puppy ouder en sterker wordt. Linked to the article M4 'How to correctly introduce dogs on a walk?'

De eerste dag thuis met hem

Uw nieuwe hond in huis halen kan verrassend stressvol zijn voor jullie beiden als u niet voorbereid bent. Houd in gedachte dat, terwijl u en uw familie zeker enthousiast zullen zijn om uw nieuwe hond in uw leven te verwelkomen, hij op deze emotionele dag zoveel mogelijk geruststelling nodig heeft. Volg deze eenvoudige stappen om te zorgen dat de reis zo soepel mogelijk verloopt en maak het voor iedereen een leuk, gelukkig moment.

De nieuwe familie ontmoeten

Ten eerste, bespreek de komst van uw nieuwe hond met het gezin en stel vast wie wat gaat doen om voor hem te zorgen. Bepaal wie hem te eten geeft, wie hem uit zal laten, wie zal opruimen etc. Vermijd te veel opwinding of het overweldigen van uw puppy of hond in de beginfasen en laat hem zich aanpassen aan zijn omgeving. Introduceer hem geleidelijk aan zijn nieuwe omgeving, inclusief nieuwe familieleden, zonder hem onder druk te zetten om vanaf dag één met iedereen te communiceren.

Een lekkere start en speeltijd

Volg op de eerste dag het vorige voedingsschema van uw nieuwe hond en wanneer u besluit om zijn dieet aan te passen, overweeg dan om over een periode van 5 tot 7 dagen over te stappen. Naarmate uw puppy groeit en de volwassenheid bereikt, past u zijn dieet aan aan zijn leeftijd en activiteitsniveau.

Water is één van de meest essentiële voedingsstoffen voor uw hond. Geef hem toegang tot schoon zoet water binnen en buiten het huis.

Wat kan er nog meer gedaan worden? Oh ja, natuurlijk, wat stimulerend speelgoed! Er zijn honderden soorten hondenspeeltjes waaruit u kunt kiezen om uw nieuwe maatje te stimuleren. Buitenspeelgoed, binnenspeelgoed, speelgoed voor hondenbezitters, speelgoed voor voedselvertrekking, etc. Koop het juiste speelgoed voor de juiste leeftijd en speel zo vaak mogelijk. Spelen is een leuke manier om de band tussen je geliefde maatje en u te versterken. Spelen is ook een heel goede manier om uw hond gedurende het hele leven gestimuleerd en actief te houden. Dus wees geduldig met je nieuwe vriend! En hij zal ook geduldig met u zijn. Kortom, om ervoor te zorgen dat uw hond vanaf het begin voldoende voedsel en water heeft, zal de overgang naar uw huis gemakkelijker worden voor u nieuwe metgezel. Maar als u eenmaal heeft gezorgd voor de basisbehoeften, vergeet dan niet dat uw hond vooral veel aandacht en speeltijd nodig heeft. Zorg ervoor dat u tijd afspreekt om te spelen en begin met het smeden van een liefdevolle band die elke dag sterker wordt!

Title for buy online

text