Zoek

Wat zoek je precies?

MAG MIJN HOND BUITENSHUIS WATER DRINKEN?

Buitenshuis met de hond gaan wandelen en spelen is een van de leukste dingen die er zijn en het is voor je hond ook absoluut noodzakelijk.

Share Perfect Fit Delen
MAG MIJN HOND BUITENSHUIS WATER DRINKEN?

Buitenshuis met de hond gaan wandelen en spelen is een van de leukste dingen die er zijn en het is voor je hond ook absoluut noodzakelijk. Maar wat als hij dorst heeft? Is het veilig om te drinken van al het water dat hij op zijn weg vindt?

Het standaardantwoord is: neen!

Onze meren, rivieren, vijvers en zelfs plassen kunnen organismen, bacteriën en chemische producten bevatten die potentieel gevaarlijk zijn voor je hond. Niettemin bestaan er manieren om je hond te beschermen tegen die gevaren en hem toch voldoende te laten drinken, ook in de buitenlucht.

Hoe kan ik beletten dat mijn hond buitenshuis water drinkt?

De beste manier om je hond in alle veiligheid te laten drinken is je eigen drinkwater en drinknap meebrengen, telkens wanneer je het huis verlaat.

Als je ziet dat je hond aanstalten maakt om in de openlucht water te gaan lebberen, houd hem dan even tegen en laat hem van zijn eigen water drinken.

Wat als ik geen drinkbakje op zak heb?

Met een beetje aanmoediging kun je de meeste honden aanleren om rechtstreeks van de fles te drinken. Zo vermijd je om overal een drinknap te moeten meezeulen.

Wat als we gaan zwemmen?

Samen met je hond gaan zwemmen kan ongelooflijk leuk zijn, maar honden hebben wel de neiging om tijdens het zwemmen water in te slikken.

Als je je hond wilt laten zwemmen, dan vermijd je beter stilstaand water of water dat er niet al te schoon uitziet. Op dergelijke plekken is de kans erg groot dat het water organismen, bacteriën en chemische producten bevat die potentieel schadelijk zijn voor je hond.

Zoet, helder, stromend water verdient altijd de voorkeur.

De vuistregel is eenvoudig: als je zelf geen zin hebt om erin te gaan zwemmen, dan is het water vast niet aan te raden voor je hond.

Net zoals voor alle andere activiteiten kun je ook hier het best vers drinkwater meenemen en je hond na het zwemmen laten drinken uit zijn eigen drinkbakje.

Er wordt ook aangeraden om je hond na het zwemmen af te spoelen met helder water, zeker als hij net uit de zee komt. Op die manier kunnen zand en zout uit zijn vacht gewassen worden en voorkom je dat de vervuilende stoffen uit het zeewater achterblijven op zijn huid en in zijn vacht.

Hoe vaak moet mijn hond eigenlijk drinken als we op tocht gaan?

Als je een actieve hond hebt, dan is het noodzakelijk dat hij regelmatig kleine hoeveelheden water te drinken krijgt. Net zoals wij moet hij nog meer drinken als het warm is of wanneer hij fysieke activiteiten doet en bijvoorbeeld gaat rennen.

Als je activiteiten met je hond doet, is het dus belangrijk om korte drinkpauzes in te lassen, in de mate van het mogelijke in de schaduw.

Wat kan er gebeuren als mijn hond buiten water drinkt?

Als je je hond buitenshuis ergens water ziet drinken, probeer hem dan liever tegen te houden en laat hem zijn eigen drinkbaar water van thuis drinken.

Houd je hond in de daarop volgende dagen in de gaten en als je vindt dat hij er ziekjes uitziet, breng hem dan beter naar de dierenarts om hem te laten onderzoeken.

Geniet in elk geval zo veel mogelijk van de buitenlucht. Je hond heeft beweging nodig en doet niets liever dan die momenten samen met zijn baasje door te brengen.

Title for buy online

text