Zoek

Wat zoek je precies?

JE KAT UITLATEN MET HARNAS EN LEIBAND

Let wel, niet alle katten zijn even dol op een harnas en een leiband.

Share Perfect Fit Delen
JE KAT UITLATEN MET HARNAS EN LEIBAND

  • Zoek eerst en vooral een veilig en goed passend harnas voor je kat. Doe het echter nog niet onmiddellijk om.
  • Leg het harnas vervolgens op de grond en beloon je kat met wat lekkers als ze het harnas van naderbij komt onderzoeken.
  • Zodra ze het echt graag doet, kun je proberen het harnas omhoog te houden zodat ze haar kop er kan doorheen steken. Geef ze dan ook een beloning van zodra ze het daadwerkelijk doet.
  • Zodra ze zich op haar gemak voelt in nabijheid van het harnas, kun je het haar rustig proberen (meteen goed) om te doen en het nadien weer uitdoen. Geef je kat een beloning zodra ze het harnas om heeft en stop daarmee zodra je het weer uitdoet.

  • Op dit moment kun je proberen het harnas om te laten zonder de leiband. Laat je kat ermee rondwandelen en blijf haar ervoor belonen.
  • Houd deze training enkele dagen vol, zodat je kat al meteen reageert van zodra ze het harnas nog maar ziet. Vervolgens kun je de leiband eraan vastmaken en zorgen dat je kat je volgt door haar te lokken met een speeltje of een snoepje.
  • Zodra het lukt om binnenshuis met harnas en leiband rond te lopen, kun je je buitenshuis wagen. Begin op een rustige en veilige plek. Wees geduldig en houd de body language van je kat in het oog. Als ze gestresseerd of angstig wordt, zet dan een stapje terug in het leerproces. Elke kat is uniek en heeft haar eigen ritme om vaardigheden aan te leren.

Nieuw gedrag aanleren vergt tijd, oefening en geduld. Probeer elke dag korte oefensessies te houden en doe het alleen als je kat het juiste humeur heeft om nieuwigheden bij te leren. Hoe je de body language van je kat kunt lezen, kun je ontdekken in dit filmpje.

 

Title for buy online

text