Zoek

Wat zoek je precies?

HOE KAN DE JUISTE VOEDING HET NATUURLIJK AFWEERSYSTEEM VAN UW HOND ONDERSTEUNEN

Het natuurlijk afweersysteem van uw hond begint zich al te ontwikkelen in de baarmoeder.

Share Perfect Fit Delen
HOE KAN DE JUISTE VOEDING HET NATUURLIJK AFWEERSYSTEEM VAN UW HOND ONDERSTEUNEN

Het natuurlijk afweersysteem van uw hond begint zich al te ontwikkelen in de baarmoeder. Zijn moeder helpt hem bij de ontwikkeling van zijn afweersysteem, allereerst in de baarmoeder en later ook via haar melk. Als een puppy eenmaal gespeend is, kunt u hem helpen om zijn natuurlijk afweersysteem te ondersteunen door middel van zijn dieet.

Het natuurlijk afweersysteem is zijn hele leven lang belangrijk voor uw hond, of hij nu puppy, volwassen of senior is. Het helpt hem gezond en gelukkig te blijven, het helpt hem zich aan te passen aan veranderingen en uitdagingen en het beschermt hem wanneer hij op ontdekking gaat. Als gevolg hiervan is ondersteuning van het natuurlijke afweersysteem een belangrijk aspect van hoogwaardig hondenvoer.

Laten we eens kijken naar de mogelijkheden waarop voeding het natuurlijk afweersysteem van uw hond kan ondersteunen.

Wat is het natuurlijk afweersysteem van uw hond?

Het natuurlijk afweersysteem van uw hond is een complex system dat hem beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën en virussen.

De ontwikkeling van zijn afweersysteem gaat geleidelijk in de tijd. Het ondersteunen van deze ontwikkeling is cruciaal voor een puppy, omdat het van grote invloed kan zijn op de gezondheid voor de rest van zijn leven.

Voedingsstoffen zijn essentieel in het ondersteunen van het natuurlijk afweersysteem

De manier waarop hoogwaardige voeding kan bijdragen aan de ontwikkeling van het natuurlijk afweersysteem van uw hond is door toegevoegde voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei en het onderhoud van zijn leven.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat voeding dat verrijkt is met antioxidanten het natuurlijk afweersysteem van uw hond kan ondersteunen. (National Research Council, 2006; Koelsch & Smith, 2001).

Antioxidanten zijn vitaminen, mineralen en microvoedingsstoffen die van nature aanwezig zijn in verschillende voedingsmiddelen en die helpen beschermen tegen schade aan de cellen door vrije radicalen. Vrije radicalen worden geproduceerd tijdens het normaal functioneren van het lichaam, maar additionele vrije radicalen kunnen voorkomen door externe factoren, zoals vervuiling, tabaks- of UV-straling. Een te grote hoeveelheid aan vrije radicalen, kan invloed hebben op DNA, lipiden en cel eiwitten.

Vitamine E, magnesium en zink zijn voorbeelden van antioxidanten die van nature aanwezig zijn in hoogwaardig hondenvoer.

Deze antioxidanten zijn vooral van belang voor puppy's die voor het eerst de buitenwereld gaan ontdekken. Ook als hij ouder wordt, kunnen deze antioxidanten belangrijk zijn.

Naarmate honden ouder worden, heeft hun natuurlijke afweer de neiging om af te nemen. Door de afweer te ondersteunen, kan dit effect worden verminderd. Antioxidanten zijn ook van toegevoegde waarde als uw hond wordt blootgesteld aan verandering of als hij herstellende is van een ziekte.

Zijn eerste natuurlijke barrière: een gezonde huid en vacht

Antioxidanten zijn belangrijk voor de inwendige gezondheid van uw hond, een sterke huid en vacht zijn belangrijk voor zijn uitwendige verdediging.

Het is zijn eerste natuurlijke barrière tegen de buitenwereld.

De huid en vacht van uw hond vernieuwen zich constant en dit vernieuwingsproces vraagt om de juiste voedingsstoffen in het dieet van uw hond.

Daarom is het erg belangrijk om de juiste voedingskeuze voor uw hond te maken; het helpt hem om continue een gezonde huid en vacht te hebben en deze eerste verdedigingslinie te onderhouden. Het is vooral belangrijk in tijden van rui, wanneer zijn afweersysteem kwetsbaar is of op momenten dat hij kan worden blootgesteld aan vlooien en andere parasieten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een dieet met Omega-6 vetzuren en zink kan bijdragen aan een gezonde huid en vacht van uw hond, dus zorg dat deze voedingsstoffen aanwezig zijn in het voer dat u kiest voor uw hond.

Andere factoren om rekening mee te houden met de keuze voor voer

De levensstijl van uw hond kan ook van grote invloed zijn op de sterkte van zijn natuurlijk afweersysteem.

Het is bewezen dat lichaamsbeweging een positief effect heeft op het natuurlijk afweersysteem. Dit kan simpelweg door een stukje te gaan wandelen of door te spelen met uw hond. 

Lichaamsbeweging stimuleert de bloedsomloop, waardoor de hoeveelheid zuurstof in de cellen toeneemt, het helpt het natuurlijk herstel van het lichaam en de vernieuwingsprocessen. Het moedigt daarnaast ook goede rustperiodes en diepere slaap aan, wat het lichaam verder helpt met het herstellen en het opbouwen van zijn afweer.

Het doorbrengen van tijd en het actief zijn met uw hond is ook goed voor u! U krijgt niet alleen de voordelen van de lichaamsbeweging, maar het versterkt ook jullie band, dus ga aan de slag!

Door er voor te zorgen dat er steeds vers en schoon drinkwater aanwezig is voor uw hond, ondersteunt u zijn natuurlijk afweersysteem ook. Zijn lichaamscellen bestaan voor meer dan 70% uit water en door gehydrateerd te blijven, kan zijn hele systeem blijven functioneren. Naast de ondersteuning van de groei en het herstel van cellen, helpt water ook zijn lichaamstemperatuur te reguleren. Het zorgt dat het hele lichaam wordt voorzien van zuurstof en stelt de hersenen in staat om naar behoren te functioneren.

Het geven van natvoer aan uw hond is ook een goede manier om hem te helpen om gehydrateerd te blijven en voor een goede werking van zijn systeem zorgt.

Gezonde honden zijn gelukkige honden

Bezoek onze productpagina voor meer informatie over de producten die het natuurlijke afweersysteem van uw hond ondersteunen. En die aansluiten bij de verschillende levensfasen.

Title for buy online

text